CHEIRANTHUS cheiri Micsunele

//CHEIRANTHUS cheiri Micsunele

CHEIRANTHUS cheiri Micsunele

Tehnologia de cultura Micsunele CHEIRANTHUS cheiri
Planta bienala, perena.

Durata culturii la Micsunele: stadiul de rasad – 4-6 saptamani; inflorire – 14-16 saptamani- inflorire in acelasi an; sau 6-7 luni, incluzand perioada de iarna, inflorire in anul urmator.

Perioada de semanat la Micsunele: februarie-martie, pentru inflorire din mai; august pentru inflorire in anul urmator din martie, afara; sau fortare in interior, ferite de inghet: semanat in septembrie pentru inflorire din martie.

Germinarea Micsunele CHEIRANTHUS cheiri
Dureaza 6-12 zile la 20-21oC. Semintele de CHEIRANTHUS cheiri se acopera usor cu vermiculit dupa semanat. Se mentine solul umed, dar nu ud.

Substratul de cultura la Micsunele
Pentru Micsunele se foloseste un substrat bine drenat, fertilizat initial, cu pH 5.5-6.5.

Producerea rasadului de Micsunele
Dupa rasarire se reduce umiditatea solului, dar nu trebuie sa se usuce, si se reduce temperatura la 15-18oC. Se incepe fertilizarea la 50 ppm N. Dupa aparitia completa a frunzelor adevarate se poate creste fertilizarea la 100-150 ppm.
CHEIRANTHUS cheiri – Micsunele  se transplanteaza  la 3-4 saptamani de la germinare 1 planta/ghiveci de 9-12 cm.

Fotoperioada/Lumina
Plante neutre la durata zilei. Iarna si primavara se recomanda suplimentarea luminii, combinata cu cresterea temperaturii la 15-18oC. Cultivarea afara este posibila, iar inflorirea va fi in martie-mai.

Temperatura
Plantele cresc la 10-15oC sau afara. Iarna se pastreaza in interior la 3-5oC sau afara, protejate cu material saditor. Primavara plantele incep sa creasca la 12-15oC. Temperaturile reci, de 8-10oC cresc timpul de cultura (in total 10-14 saptamani). Temperaturile sub 8oC cresc timpul de cultura cu 4-6 saptamani. Nu necesita vernalizare, dar se cultiva la frig cat este posibil. Acest lucru determina o buna ramificare si inflorire uniforma.

Fertilizarea CHEIRANTHUS cheiri – Micsunele
Necesita fetilizare moderata. Se fertilizeaza saptamanal cu 100-150 ppm fertilizant pe baza de potasiu. Se evita excesul de amoniu si azot. Nu se fertilizeaza dupa 15 septembrie. Primavara se fertilizeaza cu 100-150 ppm, fertilizant pe baza de potasiu.

Sugestii de cultura la CHEIRANTHUS cheiri – Micsunele
Dupa plantare, inainte de iarna si primavara se trateaza cu fungicid impotriva infectiei cu Botrytis. Radacinile sunt sensibile la substratul prea ud. Nu se indeparteaza floarea principala.

2010-12-12T00:57:42+00:00 decembrie 12th, 2010|Tehnologii de cultura|