Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

Plante Paeonia suffruticosa - Bujor arbustiv - Yellow

Pret/ ghiveci
Bujor arbustiv.
Descriere: soi cu inflorire mediu tarzie, cu flori mari, batute si semi-batute, foarte parfumate, cu petale de culoare galben auriu si centrul (staminele) galben intens.
Talie- 100-180 cm
Perioada de decor: mai-iunie
Ambalare: ghiveci 3-5 l.
bujor arbustiv  paeonia suffruticosa yellowbujor arbustiv paeonia suffruticosa yellow
bujor arbustiv  paeonia suffruticosa yellowbujor arbustiv paeonia suffruticosa yellow
bujor arbustiv  paeonia suffruticosa yellowbujor arbustiv paeonia suffruticosa yellow
bujor arbustiv  paeonia suffruticosa yellowbujor arbustiv paeonia suffruticosa yellow
Rating: 5/5
Pret:
Preț: 55,00 lei
Descriere

Bujor arbustiv YELLOW

Un bujor aristocratic, inalt, aratos, enigmatic. Tufa este larga, de aceea va trebui sa i se acorde un spatiu generos. Frunzele mate, de un verde deschis, dulce, se potrivesc de minune cu galbenul aprins al florilor.
Florile mari (20-25cm), infoiate, cu petale de culoare galben luminos si, la unele exemplare pete rosii la baza petalelor, impresioneaza si incanta prin marime, dar, mai ales, prin aroma foarte placuta.
Infloreste inaintea rudei sale erbacee, in luna mai - inceput de iunie.

Ii plac locurile insorite, tolerand o semiumbra rara si ii trebuie o udare regulata. Uraste  baltirea  si  nu suporta spatiile ne aerate, asa ca vom avea grija sa nu-l plantam in imediata apropiere a zidurilor, gardurilor compacte sau a pomilor mari.

Acest soi este foarte potrivit pentru gradinarii lenesi sau, celor carora timpul nu le prisoseste. Este foarte decorativ atat in gradina cat si ca floare taiata.

Se poate planta singular, pe pe gazon, strajuit de conifere sau in mixbordere, in compania bulboaselor,  crizantemelor, in general al perenelor care il preced sau succed in inflorire, frunzisul lui fiind un excelent decor pentru ele.

Este o planta rezistenta la frig; doar in primul an, cel de acomodare, ii va trebui o protectie fie prin mulcire cu compost, pamant de frunze, un strat mai gros de frunze uscate, sau orice alt material natural de acoperire, fie prin musuroire.

Review-uri

Luni, 14 Mai 2018
In sfarsit a inflorit. Satisfactie maxima.Este superb.Desi nu este meritul meu, ci al dumneavoastra eu am primit felicitarile. Multumesc.
Dan Felicia

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.