Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

Paeonia suffruticosa - Bujor arbustiv - soi Lavender STOC EPUIZAT

Bujor arbustiv
Descriere: soi cu inflorire tarzie, flori mari, parfumate, cu petale exterioare de culoare lila, iar cele centrale mov-purpuriu. Centrul (staminele) este de un galben intens
Talie: 100-150 cm
Perioada de decor: mai-iunie
bujor arbustiv  paeonia suffruticosa lavenderbujor arbustiv paeonia suffruticosa lavender
bujor arbustiv  paeonia suffruticosa lavenderbujor arbustiv paeonia suffruticosa lavender
bujor arbustiv  paeonia suffruticosa lavenderbujor arbustiv paeonia suffruticosa lavender
bujor arbustiv  paeonia suffruticosa lavenderbujor arbustiv paeonia suffruticosa lavender
Rating: 4/5
Pret:
Preț: 55,00 lei
Descriere

PEONIA SUFRUTICOSA – Lavender

Acest bujor este un soi arbustiv, caduc (cu frunza cazatoare), cu tufa foarte ramificata si tije erecte, puternice, cu scoarta de culoare bruna inchis. Iarna, spre deosebire de bujorul lactiflora, nu moare, ci doar isi pierde frunzisul. Inaltimea tufei este cuprinsa intre 100 si 150cm, in functie de soi.

Frunzele sunt trilobate, cu marginea neteda, lucioase, de un verde inchis, iar pe partea interioara - verde albastrui.

Acest soi este foarte popular in randul bujorilor arbustivi. Florile sunt mari, impresionante, ajungand la 20-25cm in diametru!! Sunt singulare sau semi-duble, cu petale de culoare roz- liliachiu si cele centrale de culoare liliachiu-purpuriu, cu centrul galben pai. Baza petalelor este interesant ornata cu pete rosii. Parfumul este foarte placut si destul de intens

Perioada de inflorire – mai-iunie.

Ca si bujorului lactiflora, clasic, ii plac locurile insorite, dar suporta o semiumbrire rara. Udarea se face regulat. Uraste baltirea si nu suporta spatiile ne aerate, asa ca vom avea grija sa nu fie plantat in imediata apropiere a zidurilor, gardurilor compacte sau a pomilor.

Acest soi este foarte potrivit pentru gradinarii lenesi sau, celor carora timpul nu le prisoseste. Isi pastreaza aspectul deosebit de decorativ atat in gradina cat si ca floare taiata.

Se poate planta singular, pe gazon, strajuit de conifere sau in mixbordere, in compania bulboaselor, phloxilor, crizantemelor, in general a perenelor care il preced sau succed in inflorire, frunzisul lui fiind un excelent decor pentru acestea.

Este o planta rezistenta la frig, careia totusi, peste iarna, ii va trebui o protectie prin mulcire cu compost, pamant de frunze, un strat mai gros de frunze uscate, sau orice alt material natural de acoperire.

Review-uri

Marți, 08 Martie 2016
Am cumparat acest bujor acum 2 ani si m-a rasplatit cu niste flori absolut fenomenale, cu diametrul de peste 15 cm! Este mult mai frumos decat in poza, in jurul centrului galben apare un cerc negru care scoate si mai mult in evidenta culorile. Culoarea este un roz-lila fondant superb. Toti cei l-au vazut se mirau ca exista o astfel de floare in realitate! De la an la an vad ca tufa se face din ce in ce mai mare - mi se pare extrem de productiv, nu se imbolnaveste de nicio boala si rezista la arsita din timpul verii in plin soare.
Ciobanu Ioana

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.