Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

Bambus Rosu - Fargesia murielae - Jiuzhaigou

Bambus Rosu, tip tufa.
Talie: 2-3,5 m
Lastari/tulpini erecte, ating 12 cm in diametru; frunzis marunt, des, verde intens.
Planta rezistenta la ger si la conditii climaterice nefavorabile.
Ambalare: ghiveci 8-10 litri
bambus rosu fargesia murielae jiuzhaigoubambus rosu fargesia mur. jiuzhaigou
bambus rosu fargesia murielae jiuzhaigoubambus rosu fargesia mur. jiuzhaigou
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 90,00 lei
Descriere

Fargesia murielae ”Jiuzhaigou” este un bmbus tip tufa, asa zis ”pitic”, inaltimea lui variind intre 2,5 si 3,5 m., iar largimea de 2 m. Este cunoscut si drept Babusul Rosu.

 Este un soi nou adus din China in Europa, in anul 1986, de catre un medic din Germania.

Lastarii (tulpinile) sai erecti, care pot atinge grosimea de 12 cm in diametru si au, initial, culoarea verde, apoi pot trece  la verde intunecat spre negru, dupa care, la  rosu-violaceu-zmeuriu, apoi spre rosu brun, iar la sfarsit, spre un dulce portocaliu. Frunzele marunte sunt foarte dese.

Fargesia ”Jiuzhaigou” este o planta cu o adaptabilitate extraordinara. Este nepretentioasa si rezistenta la conditii climaterice nefavorabile. Suporta atat arsita cat si geruri de -28 grade. Este o planta de semiumbra care tolereaza, fara probleme soarele, cu conditia sa fie udata cu generozitate. Bambusul Rosu se adapteaza, practic, oricaror conditii climaterice.

In zonele cu ierni aspre, tufa va pierde, toamna, doar 30% din frunzis pentru a-si pastra energia necesara infruntarii gerurilor, inghetului, vantului, zapezii. Astfel, planta ramane verde si frumoasa pe fondul zapezii, aducand un aer varatic asprimii iernii. In zonele mai calde, cu ierni blande si foarte blande, frunzisul ramane foarte des, ceea  ce va face ca lastarii sa se aplece sub greutatea lui.

In perioadele de arsita sau de ger, planta are obiceiul sa-si rasuceasca frunzele, pentru a pastra umiditatea necesara plantei, pana ce trece ”pericolul”. Apoi, forma lor revine la cea obisnuita.

Bambusul Rosu prefera solurile bogate, afanate si umede. Pentru a avea lastari rosii, bambusul are nevoie de soare dimineata si seara.

Avand un frunzis atat de des si o crestere rapida, Bambusul Rosu poate fi folosit ca paravan de protectie impotriva vantului, curentilor si a zgomotului, poate fi utilizat in calitate de gard viu, ca pete de culoare pe spatiile generoase si pe malurile iazurilor, lacurilor, bazinelor.

Ca o curiozitate, acest soi de bambus infloreste o data la 80-120 de ani!

NOTA: acest tip de bambus nu drajoneaza

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.