Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

Plante Alyssum saxatile - Gold Dust - Ciucusoara -STOC EPUIZAT

Descriere: planta decorativa, de gradina cu flori marunte, galbene ca o pulbere aurie, cu aroma de miere.
Talia: cm. 15-20
Perioada de decor: aprilie
Ambalare: ghiveci
Alyssum saxatile GOLD DUST.jpgAlyssum saxatile GOLD DUST.jpg
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 10,00 lei
Descriere

ALYSSUM

Gold Dust

Alyssum este o planta de talie mica, crescand pana la 15-18 cm inaltime si usor de cultivat. Unele au forma de arbust. Cea mai cultivata este cea care formeaza tufe compacte de 20-30 cm inaltime si care se acopera cu flori galben deschis, parfumate. Frunzele de alyssum sunt mici, cu forma liniara sau ovala.

Alyssum este, de obicei, folosita ca planta de bordura , dar, la fel de bine, arata si cultivata in rocarii sau /si in ghivece.

Alyssum produce un numar mare de flori, cele albe fiind mai populare. Exista, de asemenea, si cu flori  roz, violet, mov, de culoare lavandei sau galben.

Cultivare

Este o planta usor de cultivat. Plantelor alyssum le place expunerea totala sau partiala la soare. Se vor dezvolta bine pe soluri medii si vor tolera conditii de sol uscat. Se uda in timpul perioadelor uscate, o data sau de doua ori pe saptamana. Solul trebuie sa fie bine drenat. Se adauga ingrasamant cu utilitate generala o data pe luna.

Semintele pot fi semanate direct in gradina de flori sau in interior pentru transplantare ulterioara. Daca se cultiva in gradina, semintele se seamana dupa ce solul a inceput sa se incalzeasca, la inceputul primaverii.

Toamna si iarna, speciile sub forma de arbust trebuie curatate foarte bine de uscaturi. Pentru celelalte specii este suficient sa se inlature inflorescentele ofilite.

Plante noi de Alyssum se pot obtine si prin divizarea tufelor sau prin butasi.

Odată ce florile de Alyssum sunt stabilizate, acestea se vor dezvolta bine pana la primul inghet. Alyssum-ul  anual este  extrem de sensibil la inghet.

Pe la mijlocul verii, Alyssum va produce o abundenta continua de flori micute si parfumate

Boli si daunatori

Plantele sunt destul de rezistente la insecte si boli. Daca apar probleme legate de insecte sau boli se vor trata imediat cu substante organice sau chimice.

 

 

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.