Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

Plante Convallaria majalis Rosea - Lacramioare roz -STOC EPUIZAT

AMBALARE: ghiveci (1 radacina)

Convallaria majalis - Lacramioare
Plante perene, de umbra si semi-umbra. Cunoscute si sub denumirea de Margaritar, Iarba Sfantului Gheorghe etc.
Necesita un sol umed (fara baltire)
Descriere: Plante delicate, cu frunze mari, verde intens, din care rasar tijele florale delicate, nu foarte inalte (20-25 cm) care poarta 10-15 flori roz diafan, campanulate, care imprastie un parfum mirific.
Este o planta invaziva, inmultindu-se prin rizomii subterani.

AMBALARE: ghiveci (1 radacina)
lacramioare convallaria majalis rosealacramioare convallaria majalis rosea
lacramioare convallaria majalis rosealacramioare convallaria majalis rosea
lacramioare convallaria majalis rosealacramioare convallaria majalis rosea
lacramioare convallaria majalis rosealacramioare convallaria majalis rosea
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 10,00 lei
Descriere

AMBALARE: ghiveci (1 radacina)

CONVALLARIA – Lacramioare  

Acest gen are o singura specie: Convallaria majalis, care creste spontan in padurile de foioase din Europa.
Lacramioarele sunt des intalnite in tara noastra in padurile nu prea umbroase si sunt cultivate in locurile umbrite ale gradinilor de pe langa casa.
Slat plante perene, cu rizomi trasanti de 1O-24 cm lungime, din care pornesc frunzle de un verde smarald.
Din mijocul frunzelor, in aprilie-mai, porneste tulpina, de cca 25 cm inaltime, care poarta o inflorescenta cu flori globuloase, campanulate, de culoare alba, cu parfum deosebit  placut. 0 inflorescenta poate sa aiba pana la 13 flori, care atarna ca niste clopotei la capatul unor pedunculi lungi de 1 cm. Diametrul unei fori este de 5-8 mm. La baza fiecarui peduncul exista o mica frunzulita.
Se pot intalni in cultura soiuri cu flori involte, albe (Plena); cu flori roze (Rosea); cu frunze panasate (Variegata).
Lacramioarele se cultiva in aer liber, intr-un teren usor, la loc umbros si umed. Suporta pH-ul de 6.5, insa cel optim este pH5.
Inmultirea  lacramioarelor se face prin seminte si prin divizarea rizomilor. In primul caz, semanatul se face din aprilie pana in iunie, in ghivece sau in ladite, intr-un pamant usor. 
Inmultirea prin divizarea rizomilor este cea mai usoara si deci, cea mai folosita. Dupa 2-3 ani de cultura, in luna octombrie sau noiembrie, pe timp uscat, cand frunzele s-au uscat complet, se scot rizomii din pamant si se sorteaza, alegandu-se de-o parte cei cu muguri floriferi, care se recunosc prin faptul ca sunt mai bine dezvoltati, rotunjiti, scurti si grosi.
Se  asterne un strat de mranita de 3 cm grosime, care apara plantele de ger si constituie, totodata o buna sursa de hrana. Primavara sau la inceputul verii se administreaza ingrasaminte organice lichide, iar in a doua jumatate a luni august, ingrasaminte minerale lichide, sarace in azot.

Datorita gingasiei si parfumului lor se numara printre cele mai indragite flori. Ele pot fi intrebuintate in buchetele, se pot aranja cu sau fara radacini in diferite vase sau pot fi prezentate chiar in ghiveci daca acesta se va introduce intr-un gaspou de ceramica. Mai pot fi folosite in vaze mici ca floare taiata la decorarea apartamentelor.

In afara de functia decorativa, Convallaria majalis, este folosita in scopuri terapeutice. Preparatele (unguente, tincturi) obtinute din partea aeriana a plantei (frunze) au proprietati calmante, purgative, diuretice, cardiotonice, antispasmodice, sedative si emetice.

Atentie! Deoarece planta este in intregime toxica, trebuie avut grija ca, atat copiii, cat si animalele noastre preferate sa nu ajunga sa ingereze vreo parte a plantei.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.