Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

Echinacea purpurea - Pink STOC EPUIZAT

Descriere:planta viguroasa, inalta cu frunze verde intens, aspre, flori de culoare roz, alb sau galben dispuse pe tije inalte
Ambalare: ghiveci 15/15
Talia, cm.- 80-100
Perioada de decor:iunie-septembrie
Ambalare: ghiveci
Echinacea purpurea.jpgEchinacea purpurea.jpg
Rating: Nu a fost evaluat încă
Descriere

ECHINACEA

 

Este o planta perena nu numai foarte decorativa, ci si un farmacist la indemana, pentru ca, toate partile plantei, de la radacini-rizomi, tulpina, frunze, flori si pana la seminte au proprietati curative. Echinacea este o planta perena ajunsa si in gradinile din Romania de pe meleaguri Nord-Americane, mai precis din preeriile americane. Sunt mostenire de la triburile de indieni din nordul Americii, vajnici cunoscatori ai multor leacuri daruite de natura.

Planta este inalta, 80-120cm, cu frunze lanceolate, usor dintate pe margini, aspre, cu perisori, cu flori dispuse pe tije inalte, de culoare roz, alb, galben. Florile amintesc de margarete, numai ca centrul este foarte bombat, asemanandu-se cu un mic arici, care da un aspect particular plantei. Insesi„maciuliile” devin punct de atractie in gradina, iarna, nu numai pentru pasarile, care se hranesc cu semintele lor, ci prin aspectul decorativ pe care-l au.

Infloreste din iulie pana la primele brume, cam 45-50 de zile, dar, daca se indeparteaza florile fanate, pentru a nu permite formarea semintelor, echinacea va inflori pana tarziu.

Planta are nevoie de un sol feritil, afanat, permeabil la aer si apa si, fireste, mult soare. Este destul de rezistenta la uscaciune, doar este copilul preeriei, dar apa ii place mult. De altfel nici hrana buna (compost sau „supa”de buruieni) nu o refuza, daca o primeste o data, cel mult de doua ori, pe sezon.

Inmultirea se face prin seminte, de preferat prin rasad (infloreste in al doilea sau al treilea an), si prin divizarea tufei, primavara, inainte ca frunzele sa se dezvolte complet sau toamna, dupa inflorire.

Este rezistenta la ger, asa ca poate fi neacoperita pe timp de iarna.

Proprtietatile sale curative sunt bine cunoscute: este viruso si bacterio-static, imunomodulator, ajuta la eliminarea toxinelor si otravurilor din sange si limfa, este antimicotic, antioxidant, contine o gama larga de vitamine si minerale: vitaminele A, C, E, seleniu, fier, calciu, potasiu, siliciu, etc.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.