Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

Plante Aquilegia cultorum - Mc KANA - diverse culori -STOC EPUIZAT

Cunoscuta si sub numele de Caldarusa
Descriere: planta decorativa nu doar datorita florilor interesante si in culori variate ci si prin frunzele deosebite.
Talia, cm.: 50-65
Perioada de decor: mai iunie si iulie-septembrie
Ambalare: ghiveci 15/15
Aquilegia.jpgAquilegia.jpg
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 10,00 lei
Descriere

AQUILLEGIA

Aspect si prezentare: Planta perena erbacee, cu crestere rapida, dezvolta tufe bogate de frunze cu tenta albastrie, trilobate, cu margini dantelate si rotunjite, cu aspect asemanator ferigilor. Din mijlocul frunzelor se inalta tije subtiri, de 30-40 cm, ce sustin buchete de flori, in culori variate si avand forma specifica, evidentiata prin mici pinteni.

Conditii de ingrijire/cultivare:

Caldarusele sunt flori perene, de gradina, ce tolereaza bine zonele umbrite, dar prefera locatiile cu lumina intensa. Insuficienta luminii face ca planta sa dezvolte frunzis masiv in detrimentul infloririi.

Iubesc caldura, insa prefera temperaturile moderate. Arsita face ca florile sa se treaca repede si frunzisul sa se usuce pe margini.

Este total nepretentioasa la caliatea solului. Tolereaza la fel de bine pamanturile acid cat si pe cele alcaline, solurile bogate, humoase, dar si pe cele sarace si nisipoase. Singura conditie este nevoia unui substrat bine drenat, pentru ca, fiind setoase, mai ales in perioada infloririi, au nevoie de udari periodice si abundente. In restul anului solicita foarte putina apa, excesul de umiditate din substrat ducand la putrezirea radacinilor.

Fertilizarea se poate face toamna, prin imbogatirea pamantului din gradina, cu ingrasamant natural (compost, pamant de frunze, infuzii si macerate din diferite buruieni si plante medicinal-condimentare).

Desi florile in sine nu dureaza prea mult, perioada de inflorire tine din mai pana in iulie, in primaverile calduroase, putem vedea Caldaruse inflorite chiar de la jumatea lunii aprilie. Daca avem grija sa taiem florile fanate, pentru a impiedica formarea casetutelor de seminte, Aquillegia va incanta cu florile ei pana spre mijlocul lunii august.

Boli si dãunãtori:
Caldarusele fiind putin pretentioase, lucrarile de ingrijire se rezuma la intretinerea solului si tratarea plantelor cand sunt atacate de insecte (in special purici verzi).

Trucuri si sfaturi speciale: Rupeti florile ofilite si udati regulat in perioada calduroasa, pentru a facilita formarea bobocilor si a prelungi viata plantelor.

Alegeti varietati cat mai diferite, ca forma si culoare, pentru a oferi un aspect cat mai frumos gradinii dumneavoastra. Exista varietati pitice, de rocarie, intr-o singura nuanta (de obicei albastru inchis) care se pot combina cu varietati cu flori in doua culori, cu flori simple sau chiar duble.

În medicina tradiţională, căldăruşa era adăugată la baia copiilor care sufereau de tuse convulsivă.
În tradiţia mai multor fitoterapii, extractele hidroalcoolice pe bază de Aquilegia, se folosesc încă şi azi, pentru combaterea stării de ebrietate. Tratamentele interne cu căldăruşă sunt primejdioase deoarece planta conţine glicoizi şi alcaloizi toxici.
În aplicaţii externe, extractele din seminţe combat paraziţii pielii şi părului.
Diluţiile homeopate de Aquilegia se folosesc în unele afecţiuni ale sistemului nervos.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.