Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

Astilbe chinensis - soi Milk and Honey STOC EPUIZAT

Astilbe chinensis soi MIlk & Honey
Descriere:Planta de umbra si semiumbra cu frunze dantelate de culoare verde intens si flori deosebite, in doua nuamte de crem si de roz rumen, pe masura ce se dezvolta, dispuse in inflorescente bogate, si foarte atractive.
Este un soi rezistent, care tolereaza soarele si uscaciune de scurta durata
Talia: 70 cm.
Perioada de inflorire: iulie-august.
Ambalare: ghiveci 13/13
astilbe milk and honeyastilbe milk and honey
astilbe milk and honeyastilbe milk and honey
astilbe milk and honeyastilbe milk and honey
astilbe milk and honeyastilbe milk and honey
astilbe milk and honeyastilbe milk and honey
astilbe milk and honeyastilbe milk and honey
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 15,00 lei
Descriere

Astilbe Milk and Honey

 

Soiul Milk and Honey este un soi  foarte decorativ, impresionand prin eleganta.

Tufa este inalta, 70-75 cm., cu un frunzis rafinat, majestuos. Florile in nuante combinate de alb unturiu si roz rumen, formeaza pamatufuri gratioase si bogate. Frunzele, de culoare verde intens dau un aspect elegant tufei. Astilbele se potrivesc perfect cu plantele bulboase, cu aquillegiile, dicentra, pelargoniumul si geraniumul.

 

Este un soi rezistent la ger, boli si daunatori si tolerant la soare si uscaciune de scurta durata.

 

Astilbe face parte din familia Saxifragaceae si este originara din China si Japonia.

Este o planta perena, deosebit de decorativa, nu doar datorita  marimii, elegantei si  coloritului inflorescentelor, ci si aspectului frunzisului.

Planta poate avea talii diferite:  asa zis pitice, cu inaltimea cuprinsa intre 15-30 cm,  si  inalte, cu talia de la 45 cm pana la 100-110 cm. Plantele au un rizom scurt, din care apar frunzele de un verde inchis, fin dintate, si tulpinile florale,  formand astfel o tufa bogata. Florile sunt marunte, stelate de diferite culori si nuante, dispuse in inflorescente conice, mai stranse sau mai rasfirate in functie de soi. Infloreste in lunile iunie-august, iar unele specii chiar si la inceput de septembrie.

Astilbe este o planta oarecum pretentioasa in privinta solului, avand nevoie de terenuri usor acide, bogate in humus si umede pe timpul verii. Nu  poate fi cultivata pe terenuri calcaroase si/sau prea insorite. Planta suporta soarele direct numai daca este destula umezeala si solul este bogat in turba sau pamant de frunze. Este o planta rezistenta la ger, dar este bine sa fie protejata, totusi, peste iarna, cu material vegetal (ex: frunze uscate).

Radacina (rizomii) are obiceiul de a „iesi” la suprafata, asa ca, in fiecare an, radacinile (rizomii) trebuie acoperite cu un nou strat de pamant, turba, compost, sau pur si simplu cu in strat de mulci.

Astilbe se dezvolta mai bine la semiumbra - atunci tijele florale sunt mai frumoase, inflorirea este mai indelungata si apar mai multi lastari. Este binevenita tratarea plantei cu o substanta fertilizatoare cu azot. De exemplu, purinul de urzici sau tataneasa este o solutie perfecta.

Distantele de cultivare sunt de 40-50 cm. Este obligatoriu ca planta sa fie udata regulat.

Udarea se face dupa apusul soarelui. Plantele au nevoie mereu de teren umed. Protejarea impotriva gerului sa face prin acoperirea toamna cu frunze uscate, turba, ramuri de brad, pamant fibros sau compost.

Este o planta foarte potivita pentru locurile semiumbrite sau chiar insorite dar umede: sub pomi fructiferi sau decorativi, sub sau in jurul coniferelor, pe marginea helesteelor, lacurilor, pe langa fantani.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.