Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

Plante Astilbe hybrida - Younique Cerise

Planta perena de umbra si semiumbra
Descriere: plante viguroase, cu frunze dantelate de culoare verde intens si flori de culoarea ciresei dispuse in inflorescente deosebit de interesante, bogate si atractive.
Talia: 40 cm.
Perioada de inflorire: iulie.
Ambalare: ghiveci 13/13
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 15,00 lei
Descriere

ASTILBE

 

Astilbe face parte din familia Saxifragaceae si este originara din China si Japonia.

Este o planta perena, deosebit de decorativa, datorita atat marimii si frumusetii inflorescentelor, cat si a coloritului si aspectului frunzisului.

Planta poate avea o inaltime cuprinsa intre 15-30 cm, cele asa zis pitice, si de la 45 pana la 100-110 cm. cele inalte; au un rizom scurt, din care apar, dintr-o tufa deasa, frunzele, de un verde inchis, fin dintate, si tulpinile florale. Florile sunt marunte, stelate de diferite culori si nuante, dispuse in inflorescente conice, mai stranse sau mai rasfirate in functie de soi. Infloreste in lunile iunie-august, unele specii, chiar si la inceput de septembrie.

Astilbe este o planta oarecum pretentioasa in privinta solului, avand nevoie de terenuri acide, bogate in humus si umede in timpul verii. Nu se poate cultiva pe terenuri calcaroase si prea insorite. Planta suporta soarele direct numai daca este destula umezeala si solul este bogat in turba sau pamant de frunze. Este o planta rezistenta la ger, dar este bine sa fie protejata, in primul an de acomodare, peste iarna, cu material vegetal (ex: frunze uscate). Radacina are obiceiul de a „iesi” la suprafata, asa ca, in fiecare an,  baza plantei se va acoperi cu un nou strat de pamant, turba, compost, sau pur si simplu mulci.

Astilbe se dezvolta mai bine in semiumbra - atunci tijele florale sunt mai frumoase, inflorirea este mai indelungata si apar mai multi lastari. Este binevenita tratarea plantei cu o substanta fertilizatoare cu azot. De exemplu, purinul de urzici este o solutie perfecta.

Metoda de inmultire cea mai folosita este cea prin divizare si se realizeaza toamna, in septembrie sau primavara, in martie-aprilie si numai la tufele voluminoase, de trei-patru ani. 

Distantele de cultivare sunt de 40-50 cm. Este obligatoriu sa se ude regulat.

Udarea se face dupa apusul soarelui. Plantele au nevoie mereu de teren umed. Protejarea impotriva gerului se face prin acoperirea toamna cu frunze uscate, turba, ramuri de brad, pamant fibros sau compost.

Este o planta foarte potivita pentru locurile semiumbrite, umede, sub pomi fructiferi sau decorativi, conifere, pe langa helestee, fantani, lacuri. Tolereaza soarele direct in regiunile cu clima racoroasa.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.