Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

Plante Dicentra spectabilis -Alba -Lacrimile Maicii Domnului

Lacrimile Maicii Domnului
Culoare: alb.
Talia: 60 cm.
Perioada de inflorire: aprilie-iunie.
Ambalare: ghiveci
Dicentra Alba.jpgDicentra Alba.jpg
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 15,00 lei
Descriere

DICENTRA spectabilis ALBA

Alba este un soi de dicentra spectabilis mai rar intalnit. Este usor mai scunda decat surata ei cu flori roz, circa 60 cm, si infloreste timp de 30-35 zile. Tufa este bogata, cu frunzis deosebit de ornamental. Frunzele sunt crestat-dantelate de culoare verde cu nuante albastrui. Florile sunt albe, aplatizate, in forma de inima cu capetele indoite spre exterior, pana la 30 mm., adunate ca niste felinare chinezesti in miniatura, pe o tija arcuita de 20 cm lungime.

Ingrijire: Dicentra nu este o planta pretentioasa. In general are nevoie de un sol bogat in nutrienti in care, rareori, trebuie adaugate  substante fertilizante. Cu toate ca este o planta rezistenta la frig nu se impaca prea bine cu zonele unde vantul este aspru. Udarea trebuie sa fie regulata, in asa fel, incat solul sa nu fie uscat niciodata. In perioada vegetativa, planta are nevoie sa fie udata in mod regulat, dar nu din abundenta. Este important ca pamantul sa fie mentinut putin umed. Dupa inflorire, planta se pregateste de repaus, iar dupa aproximativ o luna partea superioara se usuca. In zonele cu o clima mai rece, poate fi asezata direct la soare. In zonele cu iarna blanda se cultiva direct in gradina, fara nici o masura de protectie. In schimb, in zonele cu ierni aspre se va cultiva in ghivece, pentru a putea fi ferita de frig si de vantul rece. Se poate adaposti si in sere reci sau sub un acoperis. Dar, in general, este bine sa fie acoperita cu agril (sau sac din rafie NU din plastic!), pentru ca gerul sa nu ii distruga frunzele.

Daunatori si boli

Daca planta se cultiva in pamantul din gradina, este nevoie sa se observe o eventuala aparitie a melcului sau limacsului, mari consumatori ai frunzelor plantei. Uneori, planta mai este atacata de afide ce distrug mai ales bobocii, compromitand astfel aparitia frumoasei sale inflorescente.

Este bine sa se folosesca substante naturale, mai ales daca tratamentul se face profilactic, sau daca planta este doar usor atacata. Impotriva melcilor si limacsilor se pot presara coji de ou faramitate, sau se poate pune un strat de nisip mai grosier. Impotriva afidelor se poate face o solutie din apa si detergent de vase biodegradabil (o lingurita de detergent la 1 litru de apa), sau solutie de bicarbonat de sodiu (o lingurita de bicarbonat la 1 litru de apa).

Dicentra plantată in borduri mixte, masive, sau ca planta solitara ramane la fel de frumoasa si decorativa.

Parteneri: Se poate planta in asociere cu bulbii de toamna (lalele, narcise, zambile), cu hosta, rododendronii, coniferele, hortensiile, ferigile, nu-ma-uita, heuchera, brunnera.

 

NOTA - Dupa inflorire, tijele cu florile trecute se taie. Planta va intra in repaus, disparând, aparent, definitiv. Aveti grija sa insemnati locul unde este plantata, pentru a nu sapa, din greseala, acel loc, considerand ca este liber.

 

 

 

 

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.