Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

Plante Dicentra spectabilis -Valentine-Lacrimile Maicii Domnului

Descriere: planta perena de umbra si semiumbra, frunzis bogat si flori rosii
Talia, cm. - 60
Perioada de decor:aprilie iunie
Ambalare: ghiveci
Dicentra-valentine[1].jpgDicentra-valentine[1].jpg
Dicentra-valentine[1].jpgDicentra-valentine[1].jpg
Dicentra-valentine[1].jpgDicentra-valentine[1].jpg
Dicentra-valentine[1].jpgDicentra-valentine[1].jpg
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 20,00 lei
Descriere

 Dicentra spectabilis

Inima Mariei, Floarea inimii insangerate, sau Cerceii Doamnei, sunt alte denumiri ale dicentrei. Este  o planta perena nativa din Asia de Est,  de umbra si semiumbra. Soarele in exces nu ii prieste, placandu-i racoarea si umezeala, dar nu-i convine ca apa sa balteasca.

Inaltimea plantei variaza, in functie de soi, intre 30 - 100 cm. Frunzele sunt dantelate, de un verde albastrui, forte decorative. Florile, ca niste inimioare – de unde i se trage si numele – atarna pe tija florala precum clopoteii. Culorile acestora poate varia de la nuante de roz aprins pana la alb.

Dicentra nu este o planta pretentioasa. In general are nevoie de un sol bogat in nutrienti in compozitia caruia trebuie sa adaugati, rareori, substante fertilizante. Cu toate ca este o planta rezistenta la frig dicentra nu se impaca prea bine cu zonele unde vantul este aspru.

Udarea trebuie sa fie regulata, astfel incat solul sa nu fie uscat niciodata. In zonele cu o clima racoroasa, poate fi asezata direct la soare. In zonele cu iarna blanda sau obisnuita se cultiva direct in gradina, fara nici o masura de protectie. In schimb, in zonele cu clima rece si ierni foarte aspre, de preferat ar fi sa fie cultivate in ghivece, pentru a putea fi ferite de brumele tarzii, de frig si de vantul rece. Plantele se pot adaposti si in sere reci/solare sau sub un acoperis. Dar, in general, este bine ca dicentra sa fie acoperita cu folie, pentru ca gerul tarziu sa nu ii distruga frunzele.

In perioada vegetativa, planta are nevoie sa fie udata in mod regulat, dar nu din abundenta. Este important ca pamantul sa fie mentinut putin umed. O data cu sosirea iernii, reprizele de udare se diminueaza.

NOTA - Dupa inflorire, tijele cu florile trecute se taie. Planta va intra in repaus, disparând, aparent, definitiv. Aveti grija sa insemnati locul unde este plantata, pentru a nu sapa, din greseala, acel loc, considerand ca este liber.

Daunatori si boli

Daca planta se cultiva in pamantul din gradina, trebuie luate masuri de protectie impotriva atacului melcului sau limacsului, care sunt mari consumatori al frunzelor plantei. Uneori, planta mai poate fi atacata de afide care distrug, mai ales, bobocii, compromitand astfel aparitia inflorescentelor.

Este bine sa se folosesca substante naturale, mai ales daca stropirile se fac profilactic sau daca planta este doar usor atacata. Impotriva melcilor si limacsilor se pot folosi capcane din comert, capcane cu bere, produse de la fitofarmacii sau se pot presara coji de ou faramitate, ori se poate presara un strat de nisip grosier. Impotriva afidelor se poate face o solutie din apa si detergent de vase biodegradabil (o lingurita de detergent la 1 litru de apa), sau solutie de bicarbonat de sodiu (o lingurita de bicarbonat la 1 litru de apa).

Oriunde este plantata, in mixbordere (rabate), masive, sau solitar, Dicentra este la fel de frumoasa si decorativa.

Se poate planta in asociere cu bulbii de toamna (lalele, narcise, zambile), cu hosta, rododendronii, coniferele, hortensiile, ferigile, nu-ma-uita, sempervivum, brunnera.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.