Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

ALLIUM ascalonicum - soi Simiane - Ceapa eșalota STOC LIMITAT

Ceapa esalot cu bulb mare, alungit, de culoare roz-carmin cu pulpa savuroasa, intens aromata si dulce.
Ambalare: plic cu 150 seminte
seminte ceapa eșalotă simiane
seminte ceapa eșalotă simiane
seminte ceapa eșalotă simiane
seminte ceapa eșalotă simiane
seminte ceapa eșalotă simiane
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 12,00 lei
Descriere

Ceapa esalota –  Allium ascalonicum

Este considerata aristocrata cepelor. I se mai spune: hajma, azima, agima, vlasita.

Spre deosebire de ceapa obisnuita, care are un singur bulb invaluit de foi,  ei ii place sa creasca laolalta cu suratele ei. Ceapa esalota are bulbii prinsi unul langa celalalt, in aceeasi foaie, cam ca usturoiul, si foarmeaza „o coronita” din mai multi bulbi, stransi in jurul celui principal.

Gustul este mult mai intens si mai putin iute decat al cepei obisnuite, este mult mai zemoasa, mai moale si mai aromata, ceea ce o face preferata  bucatariei fine, frantuzesti.

Soiul Simiane produce bulbi alungiti asa numiti banana-shaped, cu foi de culoare roz carmin si miez alb, dulce, zemos si cu aroma intensa.

Este un soi  rezistent la ger si boli, si mai productiv decat ceapa obisnuita. Se pastreaza foarte bine in spatii de depozitare (beci, pivnita) sau in camara bucatariei.

Inmultire

Se inmulteste prin seminte sau vegetativ, prin bulbi.

Prin seminte: semanarea se face in martie-aprilie, la o adancime de circa 1,5 cm, cu o distanta de 2-2,5 cm intre plante si 30 cm intre randuri. Fiecare samanta trebuie sa produca un singur bulb. In cazul unei semanari mai rare, se pot obtine bulbi dubli.

Inmultirea vegetativa este mai simpla. Cepele se despart si se planteaza, fiecare bulb, la o distanta de 8-10 cm si 20-30 cm intre randuri. Trebuie avut in vedere urmatorul amanunt: bulbii mai mari vor produce verdeata mai bogata si mai multi „puiuti” decat cei mici. Cu toate acestea este de preferat sa fie plantati bulbii mijlocii.

Cepele (bulbii) marunte se vor folosi la obtinerea de „ceapa verde” in afara sezonului, plantandu-le in solar sau in jardiniere, in spatiu protejat.

Recoltare

August-Octombrie, dupa ce frunzele s-au uscat in totalitate.

Se vor depozita, obligatoriu, in locuri racoroase (frigidere, beciuri) si uscate. Temperatura ridicata ii ia din calitatile gustative, de aceea acest tip de ceapa nu se usuca la soare.

Boli si daunatori.

Aceleasi ca si la ceapa obisnuita.

Profilactic, pentru combaterea bolilor provocate de ciuperci, vom stropi cultura (de preferat) cu solutii si infuzii bio: „apa de cenusa” (lesie), solutie de bicarbonat de sodiu, sau infuzii din tataneasa, coada calului, rostopasca, galebenele sau musetel, etc.

Impotriva musculitei de ceapa, vom avea grija sa cultivam esalota impreuna cu morcov, patrunjel, salvie, ruta, busuioc, coriandru sau telina. Inainte de semanare, brazdele se pot uda cu o solutie salina. Udarea cu solutie salina se poate repeta in perioada de formare a bulbilor.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.