Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

ALLIUM fistulosum - soi Long White Ishikura- Ceapa Asiatica

Ceapa perena, asiatica
Semanare: martie- iulie
Recoltare: Mai-Noiembrie
Ambalare: plic cu 375 seminte de ceapa perena
seminte ceapa alba perena ischikura allium fistulosum
seminte ceapa alba perena ischikura allium fistulosum
seminte ceapa alba perena ischikura allium fistulosum
seminte ceapa alba perena ischikura allium fistulosum
seminte ceapa alba perena ischikura allium fistulosum
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 6,00 lei
Descriere

Allium fistulosum – Ishikura

 Soi de ceapa orientala, Ishikura face parte dintre soiurile de ceapă perenă.

DESCRIERE. Este o cultură foarte nepretențioasă, care  nu necesită multă bătaie de cap. Poate fi semănată direct la locul definitiv, pregătit și udat, în prealabil. Este un soi care se pretează la orice fel de condiții climaterice, fiind rezistent atât la frig cât și la căldură excesivăAvând o uimitor de lungă perioadă de  recoltare, Ishikura poate fi culeasă  în orice stadiu de dezvoltare a plantei. Fiind o ceapă perenă, ea nu produce bulb, ci este, mai curândasemănătoare prazului. Poate fi recoltată când are grosimea unui creion, sau lăsată să se maturizeze, pană când ajunge de grosimea unui morcov.

Ishikura face o tulpina albă, de 50 cm înălțime si de 1-2,5 cm grosime. Frunzele sunt verzi, suculente si fragede. Florile decorative, sunt melifere, atrăgând albinele si insectele polenizatoare.

Este un soi foarte rezistent nu numai la condițiile climaterice ci și la atacul diferiților dăunători sau boli. Este rezistentă la putregaiul cenușiu și la pătarea frunzelor.

SEMĂNARE ȘI ÎNGRIJIRE. Este o cultura foarte simplu de crescut si îngrijit. Se seamănă din martie pana in iulie direct pe locul ales, pregătit si udat din vreme. Semănarea se face in rânduri, la 15 cm distanta si la adâncime de 1,5 cm. Tasați ușor pământul si udați. In doua-trei săptămâni apar răsadurile. Pentru o continuitate a culturii puteți semăna la interval de 2-3 săptămâni.

INGRIJIREA se reduce la păstrarea umidității si indepărtarea regulată a buruienilor. Pentru a va ușura munca, mulciti substratul cu un strat de iarba veștedă, cu paie sau orice alt material vegetal. In felul acesta se păstrează o umiditate constanta, iar buruienile nu mai au spor.

RECOLTAREA se face din mai si pana in noiembrie

 

Ishikura este un soi foarte popular in Japonia, fiind utilizată foarte mult bucătăria asiatică. Gustul său dulce, catifelat, care amintește de ceapa esalot, o fac preferata bucătarilor celor mai exigenți. Utilizata in salate (atat frunzele cat si tulpinile) sau gătită sub diferite forme si in combinații variate, Ishikura este de departe unul dintre soiurile de ceapa invidiate dar si foarte dorite.

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.