Tel: 021-3277070 | 0721245550 | Fax: 021-3277073 | Email: comenzi@anthesis.ro | Program: Luni-Vineri: 8.30-17

BETA vulgaris - Chioggia - Sfecla de masa inelata

Sfecla de masa inelata (furnizor Thomson&Morgan)
Soi traditional italienesc, inelat, rosu cu alb
Recoltare: 60 zile
Ambalare: plic cu 300 seminte
seminte de sfecla inelata chioggia
seminte de sfecla inelata chioggia
seminte de sfecla inelata chioggia
seminte de sfecla inelata chioggia
seminte de sfecla inelata chioggia
Rating: Nu a fost evaluat încă
Pret:
Preț: 6,00 lei
Descriere

Soi vechi (heirloom) italienesc, cu gust dulce si catifelat. Desenul inelat al capatanii o face nu numai atractiva, dar cu adevarat cautata pentru ornarea salatelor de cruditati sau in felurile procesate. Isi trage numele (si renumele) de la orasul de pescari din Italia, unde este deosebit de apreciata.

Este un soi foarte simplu de cultivat. Ii plac zonele racoroase, dar daca vremea este prea rece, emite tije florale. Substratul trebuie sa fie neutru, bine afanat, ca sa permita circulatia oxigenului si a apei catre radacini. Umiditatea se pastreaza, mulcind randurile cu iarba vesteda sau paie. Dupa ce a inceput sa se formeze ”capatana, ” este bine sa fie udata (cel mult de trei ori) cu apa salina (2 linguri de sare neiodata, de muraturi, la 10 l apa de ploaie sau neclorata). Din cand in cand, cam de 4-5 pri pe sezon, vom pudra substratul si frunzele cu cenusa de lemne, pentru aportul de elemente hranitoare, mai ales potasiu si preîntâmpinarea atacului cu fungi (mana)

Este ideala in salate crude sau asortate, gatita, marinata sau cu hrean. Este o garnitura perfecta pentru pește sau pui. Frunzele tinere sunt excelente ca salata sau gatite precum spanacul. 

Continutul ridicat de vitamine, acid folic si magneziu o recomanda, inca odata, ca pe o leguma ce ar trebui sa devina indispensabila gradinii, buctariei si sanatatii noastre

Review-uri

Nu există comentarii pentru acest produs.

Cos de cumparaturi

 x 
Coş gol

Contact

AdresaStr. Agricultori, nr. 93, S2, Bucuresti
Program: Luni-Vineri: 8.30-17
Tel
: 021-3277070, 0721245550
Fax: 021-3277073
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.