Tehnologia de cultura
Producerea rasadului: Se poate produce in tavite de rasaduri. Plantele stau in aceste tavite 4-5 saptamani.
Substratul: Se foloseste un substrat bine drenat, liber de boli, cu pH-ul 5,8-6,2.
Semanatul
Se acopera semintele cu un strat subtire (amestec bine cernut, vermiculit). Germinarea dureaza 3-4 zile.
Temperatura
Germinarea: 21-22oC; Stadiul cotiledonal: 18-22oC; Frunze adevarate: 18-21oC; Rasad matur: 18-20oC.
Lumina
Nu necesita lumina pentru germinare; Dupa germinare: 10 000 – 25 000 lucsi
Rasad matur: Peste 30 000 lucsi.
Umiditatea
Se mentine umiditatea relativa 95% pe perioada germinatiei, pana la aparitia cotiledoanelor.
Umiditatea substratului
Se evita umiditatea excesiva pentru a preveni caderea rasadurilor. Se mentine o umiditate optima. TOTUSI nu se lasa rasadurile sa se ofileasca.
Fertilizarea
Dupa rasarire: Se aplica 50-75 ppm N
Dupa repicat: Se aplica 100-150 ppm N.
Regulatori de crestere: Nu necesita tratamente cu regulatori de crestere, in faza de rasad.
Cultura in stadiu final
Se planteaza in ghivece de 15 cm in diametru, cate 3 plante/ghiveci.
Substratul
Se foloseste un substrat bine drenat, liber de boli, cu pH-ul 5,8-6,2, si fertilizat initial.
Temperatura: Ziua: 18-20oC; Noaptea: 13-15oC.
Lumina
Se mentine nivelul luminii de la moderat la ridicat.
Irigare&Fertilizare
Se mentine substratul umed. Nu se lasa plantele sa se ofileasca. Se fertilizeaza saptamanal cu un fertilizant complet, la 150-200 ppm N.
Regulatori de crestere: Daca este nevoie, se foloseste B-Nine la 3500 ppm.
Timpul de cultura
Semanat- Transplantat: 4 saptamani
Transplantat-Vanzare (ghivece de 15 cm): 8-9 saptamani cu 3 plante/ghiveci.
Nivelul luminii influenteaza timpul de cultura. Cand se cultiva in locatii cu lumina putina sau in perioade cu intensitatea luminii scazuta, timpul de cultura poate fi cu 3-4 saptamani mai lung.
Probleme comune
Boli: Caderea rasadurilor