THYMOPHYLLA tenuiloba

///THYMOPHYLLA tenuiloba

THYMOPHYLLA tenuiloba

Tehnologia de cultura

Se seamana in Ianuarie-Aprilie pentru inflorire in ghivece incepand din aprilie
Germinarea dureaza 10-14 zile la 18-22°C. Necesita lumina pentru germinare. Semintele nu se acopera. Solul se mentine umed, nu ud. Se evita soarele direct prin umbrirea semintelor dupa semanat.

Substratul
Se foloseste un substrat bine drenat, fertilizat initial, cu pH-ul 5.8-6.5.

Producerea rasadului
Dupa rasarire se reduce umiditatea, dar nu se lasa sa se usuce, si se reduce temperatura la 16-18ºC. Se incepe fertilizarea cu 50-75 ppm N. Dupa repicat se poate creste doza de fertilizare la 100-150 ppm.
Transplantarea se face la 3-4 saptamani de la rasarire, cate 5-7 plante/ghiveci(8-12 cm). In perioada de rasad plantele cresc mai incet deoarece pamantul din ghiveci este ud mai mult timp, iar umiditatea prea mare poate inhiba cresterea plantelor si dezvoltarea radacinilor.

Fotoperioada/Lumina
Plante de zi lunga. Ziua lunga (14-16 ore) determina initierea si dezvoltarea florilor. Se mentine nivelul luminii ridicat. Pentru productia din iarna si primavara devreme, suplimentarea luminii imbunatateste calitatea plantelor si scade timpul de cultura. Se evita deficitul de lumina deoarece determina alungirea lastarilor.

Temperatura
Plantele cresc la 16-20°C. Cand radacinile sunt bine dezvoltate, temperatura poate fi scazuta incet la 12-16°C. Temperatura ridicata corelata cu lumina ridicata este posibila. Thymophylla poate tolera temperaturi sub 10°C pentru scurt timp, dar cresterea va fi inhibata. Pentru vanzare, plantele se calesc la 10-12°C. Thymophylla nu tolereaza inghetul.

Sfaturi de cultura
Se mentine umiditatea constanta. Thymophylla este sensibila la lipsa apei si la excesul de umiditate. Ciupirea plantelor la a treia frunza inbunatateste ramificarea, dar creste timpul de cultura cu 2 saptamani. Se indeparteaza florile trecute si se evita formarea semintelor pentru o mai buna inflorire.

2019-11-11T21:09:30+02:00 decembrie 12th, 2010|Seminte, Tehnologii de cultura|